Żeberka w greckim stylu

0 (0 ocen)

  • 5 min

Potrawa bardzo prosta i szybka w przygotowaniu o niepowtarzalnym smaku.

  • 5 min

Składniki:

  • około 2 kg żeberek wieprzowych
    5 łyżek selera naciowego
    1 szklanka keczupu
    1/2 szklanki octu winnego
    1/2 szklanki miodu
    3 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka sosu Tabasco
    1 szklanka bulionu z kostki

Żeberka w greckim stylu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żeberka w Greckim stylu 1. Żeberka dokładnie umyc i pokroic na mniejsze kawałki, seler opłukac i posiekac. Mięso, seler i pozostałe składniki wrzucic do garnka i dusic około 45 minut pod przykryciem od czasu do czasu pomieszac. Doprawic do smaku .Podawac z pieczywem , ziemniakami , doskonałym dodatkiem jest mizeria z sosem Tzatziki

Porady

Można użyc dowolnego mięsa jednak żeberka nadaja się do tej potrawy idealnie gdyż wytapia się z nich tłuszcz który w połączeniu ze składnikami daje pyszny sos. Ja dodaje zawsze więcej selera naciowego częśc pod koniec gotowania .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy