Żeberka w białej marynacie z jogurtu, majonezu i musztardy są bardzo kruche i mięciutkie. Jest to zasługą worka foliowego, bo pieczenie w nim nie wysusza mięsa.
Żeberka w białej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.• Jogurt wymieszać z majonezem i musztardą, doprawić solą i pieprzem.
• Żeberka pokroić na porcje z 1 kością, posypać solą i pieprzem.
• Włożyć żeberka do marynaty pokrywając je całe i odłożyć na kilka godzin lub na całą noc do lodówki.
• Przed pieczeniem włożyć żeberka z marynatą do worka foliowego i szczelnie zamknąć.
• Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st.C, po czym żeberka wyjąć z worka, ułożyć w naczyniu do zapiekania i piec jeszcze przez 20 minut.
Porady
Przypieczenie na końcu daje ładny kolor i chrupiącą skórkę.
Komentarze