ŻEBERKA VIOLI na grillu w sosie chilli-miodowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ulubiona potrawa mojego męża Joachima (grillowaliśmy żeberka tym sposobem jeszcze podczas narzeczeństwa - mamy do niej sentyment)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - żeberka: 1 kilogram
    - miód naturalny płynny gryczany: 6 łyżek
    - ząbek czosnku: 4 sztuki
    - oliwa: 2 łyżki
    - chilli w proszku: 0.5 łyżeczki
    - cebula - mała: 1 sztuka
    - zioła prowansalskie: 1 łyżeczka
    - pieprz świeżo zmielony do smaku: 1 łyżeczka
    - sól (do smaku): 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Żeberka violi na grillu w sosie chilli-miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żeberka podczas smażenia na grillu 1.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (za wyjątkiem miodu) i tak przygotowaną marynatą posmarować poporcjowane mięso kilka godzin wcześniej.
    (Uwaga przechować w lodówce do czasu grillowani
    Następnie żeberka wyjąć z marynaty i osuszyć papierowym ręcznikiem (sosu nie wylewać). Żeberka ułóż na mocno rozgrzanym grillu i piec, aż będą ładnie przyrumienione z zewnątrz, a w środku miękkie i soczyste, w czasie pieczenia smarować marynatą. Ciepłe układać na platerze i smarować grubo miodem.
    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować