Żeberka pieczone z borowikami i śliwkami suszonymi

4.5 (4 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 50 min
  • Dla 4 osób

Mięciutkie mięso w przepysznym aromatycznym sosie wszyscy lubimy :)

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 kg mięsistych żeberek w paskach
    garść suszonych śliwek
    garść suszonych borowików
    2 średnie cebule, 4 ząbki czosnku
    podstawowe przyprawy : sól, pieprz mielony, majeranek, papryka ostra
Wystaw ocenę:

4.5 (4 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń wieprzowa

Żeberka pieczone z borowikami i śliwkami suszonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka podzielić na porcje, natrzeć przyprawami, odstawić na 1 godzinę.
    Borowiki i śliwki zalać wrzątkiem i również odstawić na taki czas.
    Obraną cebulę podzielić na ćwiartki, czosnek obrany na połówki.
    Mięso umieścić w worku do pieczenia przekładając grzybami, śliwkami, cebulą i czosnkiem, podlać esencją z moczenia grzybów i bulionem, zamknąć klipsem dokładnie i wstawić na nagrzanego piekarnika (180stopni) na 1 godzinę.
    Smacznego zajadanie w towarzystwie puree polanego sosem od pieczeni :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Żeberka pieczone

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Żeberka pieczone

Joanna Kryla Soczyste, miękkie lekko słodkie i pikantne mięso. 2 godz.

To może cię zainteresować