ŻEBERKA PIECZONE W SOSIE ANANASOWYM Z WARZYWAMI

4.5 (159 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo smaczne,bardzo mięciutkie,soczyste mięsko,które wprost rozpływa się w ustach.Dodatek ananasa uszlachetnia to mięso.Polecam

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg żeberek ekstramięsnych
    1 duża marchew
    2 cebule
    puszka ananasów
    sól,pieprz,rozmaryn,oregano,czosnek granulowany

Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka pieczone w sosie ananasowym z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wykładamy do naczynia żaroodpornego 1. Matchew tarkujemy na grubych oczkach,cebule kroimy wpiórka.Wykładamy na dno naczynia żaroodpornego.
  • wykładamy mięsko 2. Żeberka nacieramy wszystkimi przyprawami,układamy do naczynia żaroodpornego.
  • 3. Do naczynia wlewamy również sok z puszki ananasa.Przykrywamy,pieczemy wtemp.180 st.Co jakis czas miesko podlewamy sosem powstałym z soku ananasowego i przypraw.
  • obkładamy ananasem 4. Po godzinie pieczenie mięsko w naczyniu przewracamy na druga stronę,aby i druga strona sie zarumieniła.Po nastepnych 15 minutach obkładamy mięsko plastrami ananasa ,pieczemy jeszcze 15 minut.
  • żeberka z ananasem 5. Podajemy obłozone warzywami z pieczenia,plasterkami ananasa.Doskonale smakuje z ryżem zapiekanym z cebulką.

Porady

Jesli lubimy do pieczenia żeberek mozemy je posypac ostrą albo słodka papryką.Mozna tez dodac papryczkę chili.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.83 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka duszone w gęstym sosie

To może cię zainteresować