Żeberka pieczone z warzywami w rękawie

4.48 (172 ocen)

Żeberka pieczone z marchewką i ziemniakami

Składniki:

  • - 2 duże żeberka trójkąty
    - 6 dużychziemniaków
    - 6 średnich marchewek
    - 1 cebula
    - sól, pieprz, majeranek
    - 2-3 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

4.48 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka pieczone z warzywami w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. Odstawić do lodówki na pół godziny.
  • warzywa 2. Ziemniaki i marchewkę umyć i obrać. Ziemniaki pokroić na ćwiartki. Marchewkę przekroić na pół. Warzywa wrzucić razem do miski. Posypać solą, pieprzem i majerankiem. Wymieszać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
  • 3. Do rękawa do pieczenia wrzucić ziemniaki z marchewką z przyprawami, posiekaną cebulę i obtoczone w przyprawach żeberka. Dolać 2-3 łyżki oliwy z oliwek. Zamknąć rękaw i dokładnie wymieszać składniki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni przez ok. 1,5 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować