ŻEBERKA PIECZONE W COLI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Upieczone w ten sposób zyskują delikatnosci, miekkości, pięknie pachną

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg żeberek- ja użyłam trójkątów ( odcięłam kość i uzyskałam kawałek fajnego mięsa)
    sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie
    2 szklanki coli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Napoje

Żeberka pieczone w coli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Dobrze nacieramy solą, pieprzem, słodką papryka i ziołami prowansalskimi, odstawiamy mięso na min 12 godzin do lodówki, po tym czasie układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy colą, pieczemy ok 1,5 godz, przewracając co jakiś czas mięso.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować