PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874ŻEBERKA PIECZONE W COLIhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/83/484a1b2010f5cc7b3c03fe831baaed01ec536cce.jpeg16001066http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zeberka-pieczone-w-coli-3
1 kg żeberek- ja użyłam trójkątów ( odcięłam kość i uzyskałam kawałek fajnego mięsa)
sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie
2 szklanki coli
Sposób przygotowania przepisu:
ŻEBERKA PIECZONE W COLI
1.
Mięso osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Dobrze nacieramy solą, pieprzem, słodką papryka i ziołami prowansalskimi, odstawiamy mięso na min 12 godzin do lodówki, po tym czasie układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy colą, pieczemy ok 1,5 godz, przewracając co jakiś czas mięso.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze