Żeberka pieczone w brzoskwiniach

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Lubicie mięsiwo na słodko? My bardzo, choć jeszcze parę lat temu nawet nie pomyślelibyśmy o takim połączeniu.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg żeberek wieprzowych
    500 g brzoskwiń
    1 cebula
    50 ml sosu sojowego
    50 ml oleju rzepakowego
    3 łyżki miodu
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka pieczone w brzoskwiniach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żeberka pieczone w brzoskwiniach 1. Żeberka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy solą i pieprzem.

    Brzoskwinie obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Miksujemy razem z olejem, posiekaną cebulą, czosnkiem, sosem i miodem. Żeberka mieszamy z powstałym sosem. Całość przekładamy do brytfanny i pieczemy pod przykryciem około godziny w 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inny pomysł na żeberka? Sprawdź przepis na żeberka w marynacie curry

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować