Żeberka na winie i mocnym wyważe wołowym

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Te żeberka smakują niesamowicie i prezentacja ich jest na milion dolarów ... a są bardzo łatwe do zrobienia.

  • 3 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 6 żeberek wołowych
    2 szklanki Wina półwytrawnego czerwonego
    700 ml wywaru wołowego
    Przecier pomidowory ok 2 łyżki
    Ok 2 garści grzybów np. Pieczarek
    Boczek drobno pokrojony ok. Garść
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka na winie i mocnym wyważe wołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żeberka na winie i mocnym wywarze wołowym 1. Żeberka przyprawiamy solą i pieprzem.
  • Żeberka na winie i mocnym wywarze wołowym 2. Smażymy żeberka na oliwie i dorzucamy całą główkę czosnku. Smażymy ok 10 minut.
  • Żeberka na winie i mocnym wywarze wolowym 3. Dokładamy pozostałe składniki . Przecier pomidorowy, wino i wawar wołowy . Wywar można kupić gotowy albo zrobić wcześniej samemu . Gotujemy wszystko aż alkohol wyparuje i płynu będzie trochę mniej ok 15 minut .
  • Małgorzata Argasińska Ćwikła 4. Gotowe do pieczenia . Ok 2.5 godziny na 180 c
  • Żeberka na winie i mocnym wywarze wołowym 5. Przed wyjęciem żeberek z piekarnika smażymy boczek i pieczarki ok 10 minut .
  • Żeberka na winie i mocnym wywarze wolowym 6. Żeberka są gotowe !
  • Żeberka Na winie i mocnym wywarze wołowym 7. Dekorujemy danie Świeża pietruszką
  • Żeberka na winie i mocnym wywarze wołowym 8. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować