Żeberka na słodko

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Połączenie mięsa ze słodkimi dodatkami posmakuje niejednemu.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych

    50 ml sosu tamari

    2 łyżki miodu miętowego

    1 jabłko

    2 ząbki czosnku

    1 cebula

Żeberka na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żeberka na słodko 1. Mięso dzielimy na kawałki, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do rękawa pieczeniowego. Dodajemy miód, sos, pokrojone w kostkę jabłko, posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.

    Rękaw zamykamy, wszystkie składniki dokładnie mieszamy, odkładamy na noc do lodówki.

    Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Wkładamy rękaw z żeberkami i pieczemy 35 min. Po tym czasie rękaw rozcinamy, włączamy termoobieg i zapiekamy jeszcze 5 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy