Żeberka na ostro w marynacie musztardowo-keczupowej

4.5 (147 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Prosty pomysł na niecodzienny obiad.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    - kilo żeberek ekstra mięsnych
    - 2 papryczki chilli
    - 3 łyżki cukru
    - sól, pieprz
    - 6 łyżek czerwonego octu winnego
    - 5 gałązek tymianku
    - 7 łyżek keczupu
    - 7 łyżek musztardy
    - 5 łyżek oleju
    - szczypta mielonej ostrej papryki
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Żeberka na ostro w marynacie musztardowo-keczupowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem a następnie podzielić na porcje. Papryczki umyć i posiekać. Do garnka nalać zimną wodę (tyle aby żeberka były całe zakryte), dodać sól, pieprz, cukier, ocet winny, pokrojone wcześniej papryczki oraz liście tymianku. Do zalewy włożyć żeberka, gotować około godziny, aż zmiękną. Po tym czasie żeberka wyjąć z wywaru i schłodzić. Keczup, musztardę, olej, mieloną paprykę i sól wymieszać w oddzielnym naczyniu. Obtaczać w przygotowanej mieszance żeberka i piec w 200 stopniach C przez 15 minut.

Porady

Żeberka tak przygotowane można także piec na grillu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Musztarda Żeberka Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować