Żeberka na marchewkowym spaghetti

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Idealne na sycący, aromatyczny obiad.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    majeranek
    sól
    pieprz
    czerwona papryka w proszku
    przyprawa do żeberek
    olej
    1/2 kg marchewki
    2 łyżki masła
    2 łyżki śmietany
    szczypta imbiru
    garść orzechów włoskich
    granat
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka na marchewkowym spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy, osuszamy, oprószamy przyprawą do żeberek, solą, pieprzem, majerankiem, papryką w proszku. Polewamy olejem i wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy ok 1,5 h w 180 st.
  • 2. Marchewki obieramy, myjemy i tniemy na wstążeczki obieraczką do warzyw. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy marchewkę i dusimy do miękkości. Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem i imbirem. Mieszamy z garścią orzechów włoskich.
  • 3. Marchewkę wykładamy na talerze, na wierzchu układamy porcję żeberek. Posypujemy granatem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować