Żeberka miodowo-musztrdowe

5 (177 ocen)

  • 20 min

Smaczny,porządny kawałeczek soczystego mięska w słodko-pikatnej marynacie.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg wieprzowych żeberek
    2 łyżki miodu
    4 łyżki musztardy
    4 łyżki pikantnego keczupu
    1 łyżka sosu sojowego
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    ostra papryka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka miodowo-musztrdowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka wkładamy do marynaty dzień wcześniej.
    Keczup,musztardę,miód oraz sos sojowy mieszamy w misce,następnie dodajemy posiekaną cebulę,roztarty czosnek i szczyptę papryki ostrej .
    Żeberka myjemy,osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki i solidnie nacieramy pieprzem i solą ,układamy w misce i zalewamy marynatą,odstawiamy do lodówki na całą noc.
  • 2. Na drugi dzień żeberka przekładamy do rękawa do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i dusimy około 1 godziny.
    Pod koniec duszenia rozcinamy worek ,aby mięso się przyrumieniło.

Porady

Tak zamarynowane żeberka możemy upiec również na grillu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować