żeberka lub udka w ketchupie

0 (0 ocen)

  • 3 min

doskonałe danie na obiad

  • 3 min

Składniki:

  • żeberka lub pałeczki (udka )1 kg (2kg może być )
    ketchup
    jabłko
    cebula
    oliwa
    czosnek (1 -2 ząbki)
    przyprawy ;
    przyprawa uniwersalna trochę
    magi
    pieprz mielony
    papryka słodka i ostra
    przyp meksykańska
    przyprawa do kurczaka lub żeberek
    woda

Żeberka lub udka w ketchupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. myjemy żeberka lub udka można to lub to
  • 2. w większej misce polewam mięso oliwą jakąś
  • 3. wszystkimi przyprawami oprószamy mięso i mozemy wymieszać je dokładnie jeszcze dłonią
  • 4. ja wykładam do naczynia żaroodpornego kawałki jabłka , cebuli , ząbki czosnku trochę pokrojone , układam na to mięso podlewam też jeszcze oliwką ok 1/3 szklanki oliwy + 1/2 wody
  • 5. na mięso też układam cebule , jabłko czosnek , polewam ketchupem troche nie bardzo średnio tak i przykrywam przykrywką odstawić na ok 30 min
  • 6. potem piec ok 90 min -120 min w tem 120 stopni
  • 7. polecam podawać na obiad Smacznego .!

Porady

można wcześniej zamarynować tak to całe i odstawić a potem piec

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy