Żeberka duszone z pomidorami i marchewką

0 (0 ocen)

Smaczne i soczyste mięso.

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
    puszka pomidorów krojonych
    2 marchewki
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    4 ziele angielskie
    2 liście laurowe
    pieprz czarny ziarnisty
    1 łyżka majeranku
    1 łyżka lubczyku
    1 łyżka słodkiej papryki
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka duszone z pomidorami i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myję, osuszam, dzielę na porcję. Czosnek obieram przeciskam przez praskę. Mięso nacieram czosnkiem, solą i pieprzem. Obsmażam ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Żeberka podlewam wodą dodaję ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty, majeranek i lubczyk. Duszę 40 min.
  • 2. Cebulę obieram i kroję w piórka. Marchew obram i kroję w plasterki. Marchew z cebulą podsmażam na rozgrzanym oleju.
  • 3. Do podduszonego mięsa dodaję podsmażoną cebulę z marchewką i pomidory. Doprawiam solą pieprzem i słodką papryką. Duszę do miękkości około 40 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować