Żeberka duszone z jarzębiną

  • wyświetlono: 152 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

pyszne żeberka

luna19
  • 60min

Składniki

600 g żeberek
1 cebula
2-3 łyżki jarzębiny do mięs
2 łyżki octu balsamicznego
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
pieprz ziołowy
szczypta hyzopu
szczypta czosnku niedźwiedziego
szczypta majeranku

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Żeberka duszone z jarzębiną

  • 1. Żeberka kroimy na porcje, ocet, oliwę i zioła mieszamy i marynujemy w tym mięso na 2-3 godziny.
    Następnie wyjmujemy z marynaty obsmażamy na patelni i przekładamy do garnka w którym będziemy dusić żeberka. Podlewamy wodą, ok 3/4 szkl , dodajemy pokrojoną cebulę i na porcjach układamy po łyżeczce jarzębiny. Dusimy pod przykryciem przez ok 1 godzinę aż mięso będzie miękkie . Podajemy z ziemniakami i surówkami lub ogórkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiad
 

Komentarze

Podobne przepisy

Żeberka duszone w kapuście

Dodane przez: Gosia123

Żeberka duszone w kapuście

Bardzo lubimy takie żeberka w kapuście....


Żeberka duszone w kapuście włoskiej z papryką

Dodane przez: Martyna1991

Żeberka duszone w kapuście włoskiej z papryką

Żeberka to dość kaloryczne mięso...


Żeberka duszone w młodej kapuście

Dodane przez: Martyna1991

Żeberka duszone w młodej kapuście

Rozpływające się w ustach duszone...

Żeberka

Dodane przez: Cukiereczek

Żeberka duszone w kapuście

To danie ma już kilkadziesiąt lat,...

Żeberka duszone z warzywami

Dodane przez: Gregorhspeed

Żeberka duszone z warzywami

ŻebeRRRRRRRRRRka