Żeberka duszone z jabłkiem

  • wyświetlono: 3388 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Wyśmienita uczta dla smakosza, znakomite połączenie mięsa z jabłkami.

  • 20min

Składniki

1 kg żeberek
2 winne jabłka
2 cebule
Przyprawy(sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, ziele angielski, liść laurowy)
tłuszcz do formy

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Żeberka duszone z jabłkiem

  • 1. Żeberka wymoczyć, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić w małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Żeberka natrzeć przyprawami, wymieszać z cebulą i pozostawić w lodówce na całą noc. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, włożyć żeberka z cebulą, dusić około 30 minut. Jabłka umyć, pokroić w ósemki i ułożyć na gorącym mięsie. Dusić jeszcze 15 minut.

Porady

Danie podać na obiad z ziemniakami i duszonymi buraczkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiad
 

Komentarze

Podobne przepisy

Żeberka duszone z fasolką szparagową

Dodane przez: Martyna1991

Żeberka duszone z fasolką szparagową

Wyśmienite żeberka duszone z fasolą...


Żeberka duszone w kapuście włoskiej z papryką

Dodane przez: Martyna1991

Żeberka duszone w kapuście włoskiej z papryką

Żeberka to dość kaloryczne mięso...

duszone żeberka

Dodane przez: justi2401

Żeberka duszone w gęstym sosie z miodem i...

Tak przygotowane żeberka smakują...

Żeberka duszone w kapuście

Dodane przez: Gosia123

Żeberka duszone w kapuście

Bardzo lubimy takie żeberka w kapuście....

Duszona wątróbka z pieczarkami, jabłkiem i musztardą

Dodane przez: Karioka

Duszona wątróbka z pieczarkami, jabłkiem...

Tradycyjna wątróbka smakuje o "niebo"...

Żeberka pod kiszoną kapustą

Dodane przez: Iwona75

Żeberka duszone pod kiszoną kapustą

Żeberka rozpływają się w ustach,...