Żeberka duszone z jabłkiem

4.5 (183 ocen)

  • 20 min

Wyśmienita uczta dla smakosza, znakomite połączenie mięsa z jabłkami.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    2 winne jabłka
    2 cebule
    Przyprawy(sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, ziele angielski, liść laurowy)
    tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka duszone z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka wymoczyć, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić w małe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Żeberka natrzeć przyprawami, wymieszać z cebulą i pozostawić w lodówce na całą noc. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, włożyć żeberka z cebulą, dusić około 30 minut. Jabłka umyć, pokroić w ósemki i ułożyć na gorącym mięsie. Dusić jeszcze 15 minut.

Porady

Danie podać na obiad z ziemniakami i duszonymi buraczkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować