Żeberka duszone z cebulą i kminkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Żeberka wg przepisu Mojej Mamy z dużą ilością kminku i cebuli .
Są przepyszne i delikatne.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    2 średnie cebule
    4 ząbki czosnku
    1-2 łyżki kminku
    przyprawa do mięs
    sól + pieprz
    smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Żeberka duszone z cebulą i kminkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć i pokroić jeśli są bardzo duże .
    Natrzeć przyprawą do mięs ,czosnkiem i pieprzem .
    Na patelni rozgrzać smalec .
    Żeberka obsmażyć z obu stron.
  • Żeberka duszone z cebulą i kminkiem 2. Przełożyć do garnka ,dodać pokrojoną w piórka cebulę i kminek .
    Zalać niewielką ilością wody i dusić na małym ogniu .
    Na końcu doprawić .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować