Żeberka duszone z cebulą

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealne na obiad, najlepiej podawać z ziemniakami lub ugotowaną na sypko kaszą gryczaną i surówką.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • żeberka 1 kilogram

    Sos do pieczeni jasny Knorr 1 opakowanie

    cebula 4 sztuki
    ząbki czosnku 2 sztuki

    Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr 1 łyżeczka

    Papryka ostra z Hiszpanii Knorr 0.5 łyżeczki

    Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr 3 ziarna

    sól 0.5 łyżeczki

    mąka 50 gramów

    olej roślinny 50 mililitrów

    woda 400 mililitrów
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zebra Dania główne

Żeberka duszone z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka pokrój w paski, oprósz solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Obtocz w mące, obsmaż na patelni. Mięso przełóż do mniejszego garnuszka.

    Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w plastry cebulę i czosnek, dodaj do żeberek.

    Sos Knorr rozmieszaj w 400 mililitrach wody i zalej żebra.

    Całość duś pod przykryciem około 40 minut, aż mięso będzie miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować