Żeberka duszone w sosie własnym

  • wyświetlono: 101 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Klasyczny pomysł na przygotowanie żeberek wieprzowych.

  • 3 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

1 kg żeberek wieprzowych
2 cebule
2 suszone prawdziwki
2 suszone kanie
2 liście laurowe
2-3 ziela angielskie
sól morska
pieprz kolorowy
ziarna kolendry
łyżeczka sosu Worcestershire
szklanka wody

lubczyk do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

Żeberka duszone w sosie własnym

  • 1. Żeberka nacieramy solą, zmielonym pieprzem kolorowym oraz kolendrą. Wkładamy do suchego rozgrzanego garnka i podsmażamy ze wszystkich stron. Dokładamy pokrojoną w pióra cebulę, pokruszone ususzone grzyby, liście laurowe, ziela angielskie i sos Worcestershire. Zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie odchodzić od kości. Na koniec posypujemy posiekanym lubczykiem. Podajemy z tłuczonymi ziemniakami i ogórkiem małosolnym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

żeberkawieprzowina

Komentarze

Podobne przepisy

Żeberka w sosie własnym z pieczarkami

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Żeberka w sosie własnym z pieczarkami

Najprostszy przepis na żeberka....

image-0q58d5p

Dodane przez: MojeŻyciePoTrzydziestce

Duszone mięso w sosie własnym

Duszone mięso z szynki w sosie...

Żeberka grillowane w sosie barbeque

Dodane przez: PolskaGotuje

Żeberka grillowane w sosie barbecue własnej...

Te żeberka są moim ulubionym daniem...

image-1ke2xu6

Dodane przez: Monika Matysiak

Duszone polędwiczki (w sosie własnym)

Polędwiczki wieprzowe to wspaniale,...

łopatka duszona z cebulką

Dodane przez: justi2401

Łopatka duszona z cebulą w sosie własnym

Prosty i bardzo smaczny pomysł...

duszone serduszka

Dodane przez: Magda_Z

DUSZONE SERDUSZKA W SOSIE WŁASNYM

Wyśmienite i proste w wykonaniu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE