Żeberka duszone

  • wyświetlono: 789 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Ciekawa propozycja na obiad. Podaję do ziemniaków lub klusek śląskich.

kasia_m86
  • 60min

Składniki

1kg żeberek
3-4 łyżki mąki
kilka ziarenek ziela angielskiego
2 listki laurowe
sól
1 marchew
2 cebule

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Żeberka duszone

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki. Następnie posolić. Włożyć do miski, przykryć folią i odstawić na całą noc do lodówki.
    Masło rozgrzać na patelni, obtoczyć żeberka w mące i obsmażyć z każdej strony. Przełożyć do garnka.
    Na patelni zeszklić 2 cebule i przełożyć do żeberek. Podlać wodą, tak aby żeberka były przykryte. Do naczynia włożyć marchewkę, liście laurowe i ziele angielskie i dusić do miękkości.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyszkola_babcimama_mnie_nauczylażeberkaświętaniedzielny obiadniedzielażeberka duszone
 

Komentarze

Podobne przepisy

Żeberka duszone w warzywach

Dodane przez: 2milutka

Żeberka duszone w warzywach

Żeberka wieprzowe idealnie nadają...

Żeberka

Dodane przez: Cukiereczek

Żeberka duszone w kapuście

To danie ma już kilkadziesiąt lat,...

Duszone Żeberka.

Dodane przez: quchniakaroli

Duszone żeberka

Kruche mięso łatwo odchodzące od...

Żeberka duszone w kapuście

Dodane przez: AnetaJ

Żeberka duszone w kapuście

Danie sycące jednogarnkowe, w zasadzie...

zenerk

Dodane przez: dusiowa

Żeberka duszone w piwie

Żeberka to jedno z niewielu mięs,...

Miodowe żeberka duszone w warzywach

Dodane przez: justi2401

Miodowe żeberka duszone w warzywach

Tak przygotowane żeberka są delikatne,...