Żeberka duszone

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciekawa propozycja na obiad. Podaję do ziemniaków lub klusek śląskich.

  • 60 min

Składniki:

  • 1kg żeberek
    3-4 łyżki mąki
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    2 listki laurowe
    sól
    1 marchew
    2 cebule

Żeberka duszone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki. Następnie posolić. Włożyć do miski, przykryć folią i odstawić na całą noc do lodówki.
    Masło rozgrzać na patelni, obtoczyć żeberka w mące i obsmażyć z każdej strony. Przełożyć do garnka.
    Na patelni zeszklić 2 cebule i przełożyć do żeberek. Podlać wodą, tak aby żeberka były przykryte. Do naczynia włożyć marchewkę, liście laurowe i ziele angielskie i dusić do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy