ŻEBERKA DUSZONE

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tradycyjne żeberka,które robię na obiad:)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg.żeberek-2 cebule-sól-pieprz-majeranek-olej do smażenia-2 szklanki wody do podlania:)

Żeberka duszone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć i osuszyć-usmażyć na oleju z obu stron.Wyjąć do garnka i usmażyć pokrojoną cebulę natym samym oleju co smażyły się żeberka.Zrumienioną cebulę wraz z tłuszczem wlać do garnka do żeberek.Przyprawić solą,pieprzem i majerankiem i podlać gorącą wodą.Dusić pod przykryciem do miękkości.

Porady

Polecam polać ziemniaki sosem od duszenia i jako dodatek gotowane buraczki:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy