Żeberka chilli

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszna propozycja dla amatorów żeberek. Miękkie i delikatne mięso w aromatycznym, lekko pikantnym sosie.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg mięsnych żeberek
    1 puszka krojonych pomidorów
    1 papryka czerwona
    pasta chilli
    1 duża cebula
    sól
    pieprz
    keczup
    mąka do panierowania
    olej do smażenia


Żeberka chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka dokładnie płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy pastą chilli. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie panierujemy w mące i obsmażamy na oleju.
  • 2. Mięso przekładamy do rondla i zalewamy pomidorami. Na pozostałym tłuszczu podsmażamy paprykę i cebulę pokrojone w kostkę. Dodajemy do żeberek. Całość dusimy około 20-30 minut do miękkości. Na koniec doprawiamy keczupem i ewentualnie solą oraz pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka z piekarnika