Pyszna propozycja dla amatorów żeberek. Miękkie i delikatne mięso w aromatycznym, lekko pikantnym sosie.
45 min
Składniki:
1 kg mięsnych żeberek
1 puszka krojonych pomidorów
1 papryka czerwona
pasta chilli
1 duża cebula
sól
pieprz
keczup
mąka do panierowania
olej do smażenia
Żeberka chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żeberka dokładnie płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy pastą chilli. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Następnie panierujemy w mące i obsmażamy na oleju.
2. Mięso przekładamy do rondla i zalewamy pomidorami. Na pozostałym tłuszczu podsmażamy paprykę i cebulę pokrojone w kostkę. Dodajemy do żeberek. Całość dusimy około 20-30 minut do miękkości. Na koniec doprawiamy keczupem i ewentualnie solą oraz pieprzem.
Komentarze