Żeberka aromatyczne z piekarnika

  • wyświetlono: 865 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Soczyste i kruche żeberka - polecam

  • 90min

Składniki

80 dag żeberek wieprzowych, sok z cytryny, sól, pieprz, mielony kminek, czosnek granulowany, słodka papryka, majeranek, 3 średnie cebule

Sposób przygotowania przepisu:

Żeberka aromatyczne z piekarnika

  • 1. Umyte żeberka pokroiłam na kawałki. Skropiłam obficie z każdej strony sokiem z cytryny. Oprószyłam solą, pieprzem, kminkiem, czosnkiem, papryka i majerankiem. Przyprawione mięso przełożyłam do suchego naczynia żaroodpornego. Pomiędzy żeberka powtykałam ćwiartki cebuli. Naczynie nakryłam i wstawiłam do nagrzanego do 180 st piekarnika. Piekłam 1 h i 15 min.

    Gotowe żeberka podałam z ubitymi ziemniakami, buraczkami na słodko kwaśno, buraczkami z śmietaną i chrzanem i ogórkiem kiszonym

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kuchnia polska

Komentarze

Podobne przepisy

Żeberka z piekarnika w sosie cebulowo-ketchupowym.

Dodane przez: BABECZKA 35

Żeberka z piekarnika w sosie cebulowo-ketchupowym

Marynata sprawia,że żeberka są...

Wieprzowe żeberka z piekarnika

Dodane przez: adela7

Wieprzowe żeberka z piekarnika

Mięso jest soczyste i bardzo smaczne...

Aromatyczny dorsz w czosnku i bazylii z piekarnika

Dodane przez: Violetka76

Aromatyczny dorsz w czosnku i bazylii z piekarnika

Nietuzinkowa, a jednocześnie prosta...

ziołowe pstrągi z piekarnika

Dodane przez: justi2401

Aromatyczne, mocno ziołowe pstrągi z piekarnika

Wspaniałe, pieczone pstrągi o intensywnym...

Pieczone gołąbki z pęczakiem

Dodane przez: Bo-Bożena

Gołąbki z pęczakiem w aromatycznym pomidorowym...

Gołąbki z pęczakiem w młodej kapuście...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE