Żeberka aromatyczne z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Soczyste i kruche żeberka - polecam

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 80 dag żeberek wieprzowych, sok z cytryny, sól, pieprz, mielony kminek, czosnek granulowany, słodka papryka, majeranek, 3 średnie cebule

Żeberka aromatyczne z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte żeberka pokroiłam na kawałki. Skropiłam obficie z każdej strony sokiem z cytryny. Oprószyłam solą, pieprzem, kminkiem, czosnkiem, papryka i majerankiem. Przyprawione mięso przełożyłam do suchego naczynia żaroodpornego. Pomiędzy żeberka powtykałam ćwiartki cebuli. Naczynie nakryłam i wstawiłam do nagrzanego do 180 st piekarnika. Piekłam 1 h i 15 min.

    Gotowe żeberka podałam z ubitymi ziemniakami, buraczkami na słodko kwaśno, buraczkami z śmietaną i chrzanem i ogórkiem kiszonym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy