Zeberka

0 (0 ocen)

Jest łatwa w przygotowaniu, a smakuje wyśmienicie

Składniki:

  • 3 szkl mąki + 3 łyżki
    5 jajek
    1 szkl cukru
    1 szkl oleju
    1 szkl letniej wody
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    3 łyżki kakao

Zeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wodę oraz olej. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie równe części, do jednej dodać 3 łyżki mąki, a do drugiej 3 łyżki kakao. Na środek blachy kłaść na przemian 3 łyżki ciasta ciemnego, 3 łyżki jasnego i tak aż do skończenia obu ciast. Piec ok 1 godziny w 180*

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy