Zeberka

1 (1 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Naprawdę proste ciasto.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • - 5 jajek
    - 2,5 szkl. mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1/2 szkl. oleju
    - 1 szkl. cukru
    - mała torebka cukru waniliowego
    - 2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Zeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Dodać cukier, cukier waniliowy- dalej ubijać. Dodawać po jednym żółtku, następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i olej. Ciasto dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao. Wlewamy do prostokątnej na przemian raz białą masę raz ciemną. Pieczemy w 180 stopniach ok. 50 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować