Ze szpinakiem i serem feta

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uczęszczałam na zajęcia w szkołach gotowania. Tam poznałam tajniki kuchni japońskiej i włoskiej. Uwielbiam podróżować i odkrywać nowe smaki

Składniki:

  • ● 25 dag makaronu orzo w kształcie ryżu
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 15 dag sera feta
    ● 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
    ● 20 dag szpinaku
    ● skórka starta z 1/4 pomarańczy
    ● sól
    ● pieprz

Ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente
    w lekko osolonej wodzie. Hartujemy,
    odcedzamy. Czosnek
    kroimy w cienkie plasterki
  • 2. Szpinak przebieramy, płuczemy
    i osączamy. Dusimy
    ok. 10 minut na oliwie. Dodajemy
    czosnek. Doprawiamy
  • 3. Do szpinaku wsypujemy
    makaron. Delikatnie mieszamy.
    Podajemy od razu po
    przygotowaniu, udekorowane
    kawałkami fety i posypane
    skórką z pomarańczy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy