Ze szpinakiem i orzechami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 25 min

Wspaniały pomysł na wegetariański posiłek.

  • 25 min

Składniki:

  • ● łyżka masła
    ● 17,5 dag szpinaku
    ● 2,5 łyżki śmietany 18-proc.
    ● 1/2 op. makaronu
    ● sól, pieprz
    ● czosnek granulowany
    ● 1/2 garści włoskich orzechów
    ● parmezan do posypania

Ze szpinakiem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wrzątku wsypujemy
    1 łyżeczkę soli.
    Makaron gotujemy
    al dente. Następnie
    odcedzamy.
  • 2. Na patelni roztapiamy
    masło i dusimy
    szpinak ok.
    5 minut. Doprawiamy
    solą, pieprzem
    i czosnkiem.
  • 3. Do szpinaku dodajemy
    śmietanę i miksujemy na jednolitą
    masę.
  • 4. Makaron wykładamy na
    talerze i polewamy sosem
    szpinakowym. Posypujemy
    parmezanem i orzechami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy