Ze śliwkami i kruszonką

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przesłała Barbara Idkowiak

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - cukier: 1.5 szklanki
    - mąka: 3 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1.5 łyżeczki
    - śliwki: 1 kilogram
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - olej: 1.5 szklanki
    - tłuszcz do formy: 1 sztuka

    - mąka: 0.5 szklanki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - margaryna: 0.5 sztuki

Ze śliwkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki myjemy, przekrawamy i usuwamy pestki.
  • 2. Jajka ucieramy z cukrami na puszystą masę. Wsypujemy mąkę z proszkiem, wlewamy olej. Dokładnie mieszamy. Z podanych składników zagniatamy kruszonkę.
  • 3. Ciasto wykładamy na wysmarowaną tłuszczem blachę. Układamy śliwki i posypujemy kruszonką. Pieczemy około 45 minut w 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy