Zdrowy sernik na otrębowym spodzie z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i wylać do formy (tortownicy o średnicy od 21 do 24 cm). Piec ok 10-12 min w 180 stopniach. Białka ubić na sztywno, następnie dodać miód,cukier waniliowy i dalej ubijać. Następnie dodać budynie w proszku, jogurty i zmiksować wszystko na gładką masę. Wylewamy ją na podpieczony spód. Pieczemy ok.55-60 min w 180 stopniach. Po upieczeniu sernik zostawiamy w piekarniku do wystudzenia, a następnie chłodzimy go w lodówce. Galaretkę rozpuszczamy w 20 łyżkach wrzącej wody i studzimy. Na schłodzonym serniku układamy pokrojone w plasterki truskawki i zalewamy galaretką. Wkładamy do lodówki do stężenia galaretki. Smacznego! :)
Komentarze