Zdrowy PSTRĄG na parze z liściem cytrynowym

0 (0 ocen)

  • 10 min

Nie każdy lubi ryby czy warzywa na parze-ten jednak pstrąg niczym nie różni się moim zdaniem od pieczonego chociażby w foli aluminiowej i w piekarniku:)

  • 10 min

Składniki:

  • 3 pstrągi (całe)
    przyprawy - zioła prowansalskie, pieprz ziołowy, sól, papryka słodka i ostra,moze być bazylia suszona, oregano, majeranek i inne zioła wg uznania, łyżeczka kwasku cytrynowego
    liscie laurowe
    jak ktoś ma liście z cytryny
    do polania masełko z koperkiem
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zdrowy pstrąg na parze z liściem cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zdrowy PSTRĄG na parze z liściem cytrynowym 1. Pstrągi myjemy skracamy o głowę i ogon i solimy w środku i na zewnątrz
    przyprawy mieszamy i smarujemy nimi dość intensywnie rybkę
    Układamy w naczyniu na parę , obkładamy liściem laurowym i cytrynowym i "parujemy" 25 minut na dolnej partii naczynia
    wyżej możemy ułożyć ziemniaczki czy inne warzywka posypane wedetą i ulubionymi przyprawami-ja dałam kalafior:)
    masełko do polania gotowej rybki:
    rozpuszczamy masło i mieszamy je z koperkiem czy innym ziołem:)

Porady

doskonale pasuje do dania sos czosnkowy:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować