Zdrowy owocowo-jogurtowo-zbożowy deser

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepyszny, zdrowy, sycący a zarazem lekki deser. Dzięki temu, że jest przygotowywana w szklankach typu Weck można deser wszędzie ze sobą zabrać, np. na piknik, nad morze, na balkon.

  • 15 min

Składniki:

  • Deser warstwowy – składniki na 4 porcje
    400 g musu jabłko-mango lub innego
    400 g jogurtu naturalnego
    200 g musli owocowego
    4 małe bezy
    wiśnie lub czereśnie w syropie

Zdrowy owocowo-jogurtowo-zbożowy deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do szklanek typu Weck nakładamy warstwowo: mus owocowy, następnie jogurt naturalny, rozkruszone bezy i kilka wiśni lub czereśni z syropem. Na końcu wsypujemy musli. Całość zamykamy pokrywką i wstawiamy na ok. 1-2 h do lodówki. Podajemy schłodzone. Bezpośrednio przed spożyciem składniki deseru można wymieszać.

Porady

Deser świetnie smakuje w małych szklankach typu Weck Proporcje oraz składniki można modyfikować według smaku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy