Zdrowy murzynek z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-startą cukinię solimy i odstawiamy na kilka minut, a następnie odciskamy z wody
-suche składniki mieszamy
-daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 15 minut, aż będą miękkie
-odsączamy daktyle i przekładamy do malaksera, dolewamy wodę i blendujemy
-czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, mieszamy i odstawiamy aż przestygnie
-jajka z dodatkiem cukru miksujemy na puch
-powoli dodajemy czekoladę i miksujemy na małych obrotach
-dodajemy zblendowane daktyle oraz stopniowo suche składniki oraz tłuszcz, cały czas miksując
-dodajemy cukinię i delikatnie mieszamy szpatułką
-spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę
-pieczemy 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 170C
-wyjmujemy z piekarnika i studzimy
Komentarze