Zdrowy baton bananowy

0 (0 ocen)

  • 50 min

Bananowy baton, naturalnie słodki i naturalnie zdrowy. Bez glutenu i bez jajek, ale smakowo dorównuje glutenowcom. Można się nim zajadać bez ograniczeń i bez liczenia kalorii. Idealny do kawy, na przekąskę do pracy czy na zwykłe bezkarne obżarstwo.

  • 50 min

Składniki:

  • • 3 banany
    • 2 czubate łyżki masła orzechowego
    • 1/2 szklanki mąki ryżowej
    • 1/2 szklanki mąki migdałowej
    • 1 mały jogurt naturalny
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1/2 szklanki drobnych płatków czekoladowych
    Dekoracja
    • 3 łyżki drobnych czekoladek
    • 3 łyżki mleka
    • 1/2 banana
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Bezy

Zdrowy baton bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zdrowy baton bananowy 1. • Banany rozgnieść widelcem i zmiksować z masłem orzechowym.
    • Dodać obie mąki, jogurt i proszek do pieczenia, zmiksować razem.
    • Na koniec wymieszać z płatkami czekoladowymi.
    • Wyłożyć do silikonowej tortownicy 25x25 cm.
    • Piec w 170 st.C przez 30 minut.
  • 2. • Po ostudzeniu pokroić na kwadraty.
    • Czekoladki rozpuścić z mlekiem i położyć czekoladę na każdy kawałek ciasta.
    • Banana pokroić w plasterki i udekorować batony.

Porady

Bez przybrania można pokroić i zamrozić. Wyjmujemy rano i akurat rozmrozi się do kawy na drugie śniadanie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Domowy baton

To może cię zainteresować