Zdrowe racuszki

4.5 (168 ocen)

  • 5 min

Te bananowe racuchy są prawdziwą ucztą dla podniebienia. Dzięki małej zawartości mąki i braku cukru są idealne dla osób dbających o linię.

  • 5 min

Składniki:

  • 1 dojrzały banan
    1 jajko
    50g twarogu lub serka wiejskiego
    2 czubate łyżki pełnoziarnistej mąki
    3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Zdrowe racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banana obieramy i kroimy. Do miski wbijamy jajko, dodajemy twaróg oraz banana i miksujemy blenderem na gładką masę.
  • 2. Nadal miksując, stopniowo dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia do uzyskania gęstej konsystencji.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy racuszki aż się zrumienią.

Porady

Racuszki możemy smażyć również na suchej patelni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować