Zapraszam na smaczne i zdrowe bakaliowe ciasteczka. Ciasteczka będą idealne na śniadanie z kubkiem mleka lub na drugie śniadanie do szkoły czy pracy. Będą również pysznym i sycącym podwieczorkiem. Polecam
Zdrowe ciasteczka bakaliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypujemy suche składniki: płatki, wiórki, rodzynki, żurawinę, słonecznik, siemie lniane i cukier. Mieszamy a następnie dodajemy miód, mleko i jajka. Mieszamy razem do połączenia się składników i formujemy ciastka ( łyżką stołową nabieramy porcję masy i rękoma ugniatamy kulkę którą następnie spłaszczamy). Układamy gotowe ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy ciasteczka do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu studzimy i jemy dopiero zimne. Smacznego
Komentarze