Korzystając z dobrodziejstwa lata i plonów działki. Wykorzystuje zdrowotnośc i pyszny smak botwinki. Do tego jajko , młode ziemniaczki, pyszne lekkie danie .
Zdrowa sałatka z botwinki i ziemniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Liście botwinki wybieramy młodziutkie małe liście, myjemy , osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy w ćwiartki. Młode ziemniaczki myjemy nie obieramy i gotujemy w osolonej wodzie.
2.Po ugotowaniu studzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Ogórek zielony dobrze myjemy i kroimy w plasterki. Koperek siekamy. Jogurt naturalny ok 1 szklanki mieszamy z 2 łyżkami majonezu.
3. Solimy dodajemy koperek i mieszamy. Składniki mieszamy z sobą dużą łyżką dodajemy sos. Jeszcze raz mieszamy , doprawiamy pieprzem świeżo mielonym .
Komentarze