Zdrowa rybka w pomidorach

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rybka jest delikatna i pyszna

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z ryby (dorsz, mintaj, panga): 4 sztuki
    - pomidory dojrzałe duże: 4 sztuki
    - Czosnek granulowany: 1 łyżeczka
    - suszone oregano: 0.5 łyżeczki
    - suszony tymianek: 0.5 łyżeczki
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    PANIERKA;:
    - bułka tarta: 3 łyżki
    - ser typu parmezan starty: 3 łyżki
    - sok z cytryny: 3 łyżki
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - pieprz mielony czarny: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta

Zdrowa rybka w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory umyć i pokroić w dość duża kostkę do miski.
    Dodać czosnek,oliwę i doprawić do smaku pieprzem,solą i ziołami.
    Wszystko wymieszać.
  • 2. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego i podpiec w piekarniku w tem.175 stopni przez 10 minut.
  • 3. W jednej misce ser starty wymieszać z bułką tartą,solą i pieprzem.
    Do drugiej miski wycisnąć sok z cytryny i połączyć z oliwą.
  • 4. Filety rybne panierować najpierw w soku cytrynowym z oliwą a potem w bułce tartej z serem .
  • 5. Ułożyć tak panierowane filety rybne na podpieczonych wcześniej pomidorach skropić oliwą i piec w piekarniku przez 15 minut w tem.175 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy