Zdrowa przekąska na piknik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto naleśnikowe razem miksujemy/dokładnie roztrzepujemy. Smażymy naleśniki bez tłuszczu na patelni teflonowej lub na zwykłej natłuszczonej. Awokado obieramy, usuwamy pestki i miksujemy razem z sokiem cytrynowym na mus. Możemy też rozgnieśc awokado widelcem. Gotowe naleśniki smarujemy musem awokado i posypujemy malutkimi kawałeczkami czerwonej papryki (wcześniej umytej, osuszonej). Zwijamy naleśniki w ruloniki. Kroimy każdy naleśnik na 5 części - jak ślimaczki.
2.Pomidory osączamy z oleju, kroimy na dwie lub trzy części. Każdy plaster żółtego sera dzielimy na 5 części. Slimaczki naleśnikowe nabijamy na patyczki i dodajemy po kawałku żółtego sera oraz suszonego pomidora. Przekładamy do pojemnika. Wkładamy do lodówki, a następnie przed pójściem na piknik przekładamy pojemnik do koszyczka....
Komentarze