Ta sałatka (i różne wariacje na jej temat) często gości u mnie na lunch zabierany do pracy. Przygotowanie to dosłownie chwilka - wystarczy wymieszać składniki, polać sosem i już możemy cieszyć się pysznym i pełnowartościowym posiłkiem.
10 min
Składniki:
/2 małej kapusty pekińskiej
1 pomidor
1/2 papryki
2 łyżki kukurydzy
kilka oliwek
kilka kostek sera feta
1/2 puszki tuńczyka
na sos:
łyżka oliwy z oliwek
łyżka octu balsamicznego
łyżka wody
ulubione zioła
Zdrowa i szybka sałatka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę, pomidora i paprykę pokroić i ułożyć w miseczce. Posypać kukurydzą, oliwkami, fetą i tuńczykiem. Składniki na sos wymieszać i polać sałatkę bezpośrednio przed podaniem.
Komentarze