Zawijasy z serem i porem

4.5 (154 ocen)

Zawijaski polane sosikiem smakują wyśmienicie :-)

Składniki:

  • 2 plastry od schabu b/k
    4 plastry ser żółty dowolny
    5cm por jasnozielona część
    Po 2 szczypty na każdy plaster schabu (czosnek granulowany,sól morska,przyprawa do wieprzowiny oraz pieprz )
    1 łyżka olej
    DODATKOWO:
    Folia spożywcza -przezroczysta
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Zawijasy z serem i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przesmażamy pora 1. Umyty i osuszony por kroimy w krążki i przesmażamy na 1 łyżce oleju do lekkiego zmięknięcia-odstawiamy.
  • układamy składniki na plastry schabu 2. Plastry schabu rozbijamy przez folię żeby nie podziurawić mięsa.Każdy płat posypujemy w/w przyprawami. Teraz układamy na każdym po dwa plastry sera i po porcji przesmażonego pora.
  • .Tworzymy tak zwanego cukierka.Końce ciasno związujemy. 3. Zawijamy w rulonik i przekładamy na folię spożywczą.Tworzymy tak zwanego cukierka.Końce ciasno związujemy.
  • wrzucamy cukierki do wody i gotujemy ok.30 minut 4. W garnku gotujemy wodę i wrzucamy cukierki.Gotujemy je około 30 minut.Wyciagamy (uwaga gorące !!!) ściagamy folię i podajemy z ulubionymi dodatkami :)
    Ja podałam z sosem,ziemniakami i sałatką z buraczków :)
    SMACZNEGO . . . . .. . . ..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować