Zawijaski-ślimaczki łososiowo-serowe

4.5 (166 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Proponuję świetną przekąskę piknikową, przystawkę z łososiem w roli głównej. Ser feta z orzechami, a wszystko zawinięte w ciasto francuskie, tworząc roladę.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 250 g łososia wędzonego
    ciasto francuskie
    ser feta 270 g
    100 g orzechów włoskich
    papierowe foremki do babeczek


Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zawijaski-ślimaczki łososiowo-serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rolada łososiowo-serowa 1. Ser feta z łuskanymi orzechami wymieszać na masę.
    Ciasto rozwinąć, wyłożyć łososia równomiernie, a ser feta na dole i górze ciasta na wysokość ok. 4 cm.
    Zwinąć w roladę, zawinąć w papier i włożyć na 30 minut do lodówki.
  • 2. Wyciągnąć z lodówki i pokroić na 4 cm kawałki. Układać na papierowych foremkach i piec ok. 30 minut w temp. 200 stopniach.
    Podawać z sosem chrzanowo-jogurtowym i ogórkiem.
    Pyszna na ciepło i zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować