Zawijaniec mięsny z warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Zdrowe i smaczne mięsko na obiad.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • Mięso wieprzowe mielone 70 dag
    Jajko 1 szt.
    Kminek 1 łyżeczka
    Czosnek 2 ząbki
    Sól i pieprz do smaku
    Natka pietruszki 1 pęczek
    Cukinia młoda 1 szt.
    Marchewka 1 szt.
    Bułka tarta 1 łyżka
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zawijaniec mięsny z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek zmiażdżyć i wymieszać z drobno posiekaną natką pietruszki. Połączyć z mięsem, wbić jajko, dodać bułkę tartą i kminek. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Cukinię, marchewkę opłukać, osuszyć i pokroić w tasiemki. Na foli aluminiowej rozłożyć przygotowane mięso, a na nim rozłożyć cukinię i marchewkę. Uformować roladę, posmarować olejem, dokładnie zawinąć folią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. Po przestudzeniu zabrać folię i kroić w grubsze kromki , podawać do obiadu najlepiej z sosem chrzanowym, lub jako przystawkę z samym startym chrzanem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Marchewka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować