Zawijane drożdżowe z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO: w letnim mleku rozrobić drożdże.masło i cukier roztopić na małym ogniu i przestudzi. Mąkę przesiać dodać jajka,szczyptę soli,wlać masło z cukrem i mleko z drożdżami.Zagnieść ciasto owinąć w folie i włożyć do lodówki.MASA SEROWA: ser rozgniesc widelcem,dodać żółtka,cukry i dokładnie wymieszać.KRUSZONKA:masło,mąkę i cukier wmieszać,rozcierać palcami az całość zbije sie w okruszki
Schlodzone ciasto podzielić na 4-5 kawalków rozwałkować nalożyć porcje sera i zwinać w rulon i ułożyć na blaszce.i tak postapić z każdym kawałkiem ciasta.
posypac kruszonką i piec w 170 stopniach 35 minut.
Porady
na zawiniete rulony można poukładać też owoce i dopiero zasypać kruszonką
Komentarze