Zawijańce z farszem grzybowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

:-)

  • 30 min

Składniki:

  • 3 duże piersi z kurczaka
    sól,pieprz
    2 cebule
    100 g grzybów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zawijańce z farszem grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka pozbawić chrząstki łączeniowej. Mięso pociąć tak, aby powstały duże płaty, ale nie za grube.
    Rozbić je tak jak na kotlety szczególnie po brzegach - bo te zlepia się, aby nadzienie nie uciekło. Mięso oprószyć pieprzem i solą.
    Ugotowane grzyby siekamy drobno lub przepuszczamy przez maszynkę. Bardzo drobno posiekaną cebulę zasmażamy na maśle, a kiedy się zeszkli łączymy z grzybami. Całość przez chwilę zasmażamy, a następnie dodajemy sól, pieprz,i odstawiamy do wystygnięcia.Na płaty zbitego kurczaka kłaść łyżkę stołową farszu i zawijać uważając, aby zawijańce się nie rozpadały następnie zawijańce zamaczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Obsmażyć z obu stron do lekkiego zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować