Zawijańce z farszem grzybowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka pozbawić chrząstki łączeniowej. Mięso pociąć tak, aby powstały duże płaty, ale nie za grube.
Rozbić je tak jak na kotlety szczególnie po brzegach - bo te zlepia się, aby nadzienie nie uciekło. Mięso oprószyć pieprzem i solą.
Ugotowane grzyby siekamy drobno lub przepuszczamy przez maszynkę. Bardzo drobno posiekaną cebulę zasmażamy na maśle, a kiedy się zeszkli łączymy z grzybami. Całość przez chwilę zasmażamy, a następnie dodajemy sól, pieprz,i odstawiamy do wystygnięcia.Na płaty zbitego kurczaka kłaść łyżkę stołową farszu i zawijać uważając, aby zawijańce się nie rozpadały następnie zawijańce zamaczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Obsmażyć z obu stron do lekkiego zarumienienia.
Komentarze