Zawijańce z boczkiem

4.48 (155 ocen)

  • 25 min

Pierś z kurczaka smakuje inaczej i wygląda bardzo elegancko

  • 25 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    10 dag sera żółtego,
    4 plastry boczku wędzonego
    trochę masła
    1 jajko
    pół szkl mąki
    trochę mleka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zawijańce z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka przekroić wzdłuż i lekko rozbić.
  • 2. Ser żółty pokroić w paski o długości 2-3 cm
    Masło pokroić w kostkę 1*1cm
  • Owinięte piersi w boczek 3. Na plasterku boczku położyć pierś z kurczaka. Na brzegu położyć
    kostkę masła, i pasek sera żółtego. Zwinać w rulonik (jeśli się
    rozlatuje mozna spiąć wykałaczką).
  • 4. Jajko roztrzepać w misce, dodać mąkę, sól i pieprz. Wymieszać.
    Dodać mleko tak by powstała konsystencja jak na naleśniki.
  • 5. Zawijańce obtaczać w cieście i smażyć na rozgrzanej patelni do
    momentu aż boczek i ciasto będą mocno zarumienione (pierś z kurczaka
    musi być także usmażona).

Porady

Ciasto musi być mocna zarumienione bowiem pierś z kurczaka musi być usmażona

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować