Zawijańce z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka przekroić wzdłuż i lekko rozbić.
2.Ser żółty pokroić w paski o długości 2-3 cm
Masło pokroić w kostkę 1*1cm
3.Na plasterku boczku położyć pierś z kurczaka. Na brzegu położyć
kostkę masła, i pasek sera żółtego. Zwinać w rulonik (jeśli się
rozlatuje mozna spiąć wykałaczką).
4.Jajko roztrzepać w misce, dodać mąkę, sól i pieprz. Wymieszać.
Dodać mleko tak by powstała konsystencja jak na naleśniki.
5.Zawijańce obtaczać w cieście i smażyć na rozgrzanej patelni do
momentu aż boczek i ciasto będą mocno zarumienione (pierś z kurczaka
musi być także usmażona).
Porady
Ciasto musi być mocna zarumienione bowiem pierś z kurczaka musi być usmażona
Komentarze