Zawijańce w sosie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczne do obiadu.

  • 40 min

Składniki:

  • mięso wieprzowe (łopatka, szynka, karczek) ok 50 dag
    pieczarki 15 szt
    ogórek kiszony albo konserwowy 3 szt
    cebula 1 szt
    masło 1łyżka
    natka pietruszki 1/2 pęczka
    marchew 1-2szt
    olej
    mąka
    sól
    pieprz

Zawijańce w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, pokroić na kawałki, rozbić dość mocno tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki umyć. Kilka pieczarek ok 8szt drobno pokroić i przesmażyć na maśle. Przestudzić.
    Cebulę (1/4) i 2 ogórki drobno pokroić, dodać do pieczarek i doprawić do smaku.
    Na mięsne płaty nakładać farsz i zwijać roladki.
    Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju.Marchew obrać i pokroić.Razem z pozostałymi
    pieczarkami i cebulę dodać do roladek i przesmażyć .
    . Podlać wodą i dusić do miękkości.
    . Doprawić do smaku.Trzeci ogórek można pokroić i dodać do sosu.
    Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy