Zawijańce pieczarkowe

0 (0 ocen)

  • 35 min

Smaczna przystawka ewentualnie dodatek np do barszczyku

  • 35 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego, 3 łyżki keczupu, 30 dag pieczarek, 20 dag sera żółtego, 2 małe cebule, 2 średniej wielkości pory, 1 jajko, sól, pieprz, czosnek granulowany

Zawijańce pieczarkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki, por i cebulę przesmażamy. Ciasto francuskie smarujemy keczupem, posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Nakładamy na całej powierzchni farsz, posypujemy startym serem. Zwijamy w rulonik, zaklejamy na bokach by nadzienie nie wypadało. Kroimy na grubsze plasterki, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni pieczemy ok 20 min.

Porady

Zwinięte ciasto można włożyć do zamrażarki by lepiej się kroiło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy