Zawijańce drobiowe

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sposób na urozmaicenie codziennego obiadu. Smakuje rodzince.

Składniki:

  • ● 4 filety z kurczaka
    ● 20 dag żółtego sera
    ● 20 dag pieczarek
    ● 20 dag bułki tartej
    ● 1 jajko
    ● sól, pieprz
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zawijańce drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy,
    kroimy w kosteczkę i dusimy
    na małym ogniu, aż płyn odparuje.
    Ser ścieramy na tarce
    z dużymi oczkami.
  • 2. Filety rozbijamy, solimy
    i pieprzymy z obu stron. Nakładamy
    na nie starty ser
    i podduszone pieczarki, następnie
    składamy je na pół.
    Kotlety zanurzamy w jajku
    roztrzepanym z pieprzem
    i solą, obtaczamy w bułce
    tartej i smażymy na rozgrzanym
    oleju z obu stron na
    złocisty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować