ZAWIJAŃCE

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Tak podane mięso jest pyszne: soczyste, delikatne i przepięknie wygląda. Na pewno zachwyci Waszych bliskich. Zresztą przekonajcie się sami.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki :
    3 pojedyncze filety z kurczaka
    3 plasterki boczku wędzonego
    3 plasterki sera żółtego
    2 ogórki konserwowe
    1płat papryki konserwowej
    natka pietruszki
    Jajko
    szklanki bułki tartej
    olej do smażenia
    sól , pieprz
    2 ząbki czosnku
    Papryka słodka

Zawijańce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :
    Mięso delikatnie rozbijamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, następnie mięso nacieramy pieprzem , solą, papryką i czosnkiem. Zostawiamy na godzinę , aby mięsko przeszło .Ogórki i paprykę kroimy w słupki, natkę pietruszki siekamy drobno . Na każdym płacie mięsa kładziemy plasterek boczku , sera, . paprykę , ogórka , na końcu posypujemy pietruszką .Zwijamy w roladę . Mięso na początku obtaczamy w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy